The Quest:
folk en kleinkunst in een eigenzinnig kleedje.

NIEUW, NIEUW, NIEUW!

The Quest- Ægir-61-v1_FBHet is niet gemakkelijk om de muziek van The Quest in één hokje te duwen. Als we dat toch proberen komen we niet verder dan folk en kleinkunst in een kunstig geweven eigenzinnig kleedje. Denk aan Keltische volksspelen, spetterende bruiloften onder een open sterrenhemel en aan Griekse Feesten met een hoofdletter F, maar denk evenzeer aan filmische melodieën, fragiele momenten en echte kippenvelsongs. Soms intiem, soms vrolijk en sfeervol, soms puur en poëtisch.

Hoewel ze een aantal prachtige instrumentale nummers meebrengen, draait het bij The Quest toch voornamelijk rond de vrouwelijke meerstemmigheid. Een werkelijk verfijnd instrumentarium met verrassend goede solopartijen omkadert de drie stemmen op weergaloze wijze. Ze brengen zowel eigen nummers als bewerkingen van traditionals. Niet te missen!

“Ægir”

Met hun nieuwe programma, “Ægir”, zoekt The Quest naar raakpunten met water. De zoute zee, zeevaarders en vissers liggen voor de hand, maar ook vrolijke feesten onder een Bretoense vuurtoren en het mistige water van Avalon passeren de revue. Voeg daarbij nog een snuifje heimwee en wat zilte tranen en vergeet zeker niet de Ierse pubs waar de drank rijkelijk vloeit.

Hieronder een voorproefje…

The Quest, u hoort nog van ons!

Annick Artois, Gitta Van Lommel, Micheline De Mey: zang / Nadia Bierinckx: fluiten en gitaar / Greet Verhulst: viool / Bram Van Weverbergh: accordeon / Peter Frings: contrabas / Jan Moons: slagwerk

Alle rechten bij flutomanie