coireDe Ierse mythologie kent vele magische wezens en voorwerpen. De vier belangrijkste van deze artefacten zijn de Speer van Lugh, de Steen van Fal, het Zwaard van Nuada en de Ketel van Dagda – de Coire an Dagda in het Iers. Deze ketel van de Ierse oppergod Dagda, de voorloper van de heilige graal, had de magische eigenschap nooit leeg te geraken. Hij liep over van eten en drinken en kon alle wonden helen. Niemand bleef onverzadigd achter. Er wordt zelfs verteld dat de ketel de macht had de doden weer tot leven te wekken.

Wij bezitten niet de gave de doden te reïncarneren, maar we kunnen met onze muziek zeker de ziel beroeren. En we garanderen u in elk geval dat u muzikaal verzadigd weer naar huis zult gaan na onze optredens.

Het lot bracht ons een paar jaar geleden samen als leerling en lerares. De stap om onze passie voor de folkmuziek te delen met het publiek werd al snel daarna gezet.

Admiraal Nadia Bierinckx heeft al vele waters bevaren. In de eerste plaats is zij een begeesterende leerkracht fluit en gitaar in de muziekacademies van Mortsel, Herentals en Willebroek. Bovendien heeft zij haar strepen als artiest en entertainer verdiend als (blok)fluitiste en gitariste in meerdere ensembles, waarvan zij nog steeds bezielend lid is (Argimina, NooTspraak, The Quest, Encantadas,…).

cad webVoor lichtmatroos-fluitist Sasja Wouters is dit de vuurdoop. Wat hij mist aan ervaring, maakt hij ruimschoots goed door zijn enthousiasme en door uren te repeteren op alle mogelijke en onmogelijke plaatsen – zelfs in de auto wanneer hij weer eens in de file staat.

De muziek die wij brengen, vertrekt vanuit een sterke basis van Ierse en Schotse traditionals, af en toe in een modern jasje. Hierop wordt verder gebouwd met folkmuziek uit alle hoeken van Europa. Ook de Amerika’s en het Oosten komen op onze muzikale reis aan bod. Daarnaast durven wij ons ook al eens wagen aan oude (middeleeuwse) muziek, chanson en zelfs progrock. Ons repertorium groeit nog elke week.

Ook al zijn we maar met twee muzikanten, we bespelen uw gevoelens met meerdere instrumenten. De melancholische low whistles en de vrolijke high whistles worden begeleid door de met staal besnaarde folk-gitaar en Ierse Bouzouki. En ook de manshoge -of in dit geval beter gezegd vrouwshoge – Paetzold-subcontrabas krijgt zijn welverdiende plaats in onze concerten.

U mag ons contacteren voor alle feesten groot en klein, recepties, vieringen, bedrijfsevents en noem maar op. Wij treden op in café’s, pubs, kerken, culturele centra, parochiehuizen, verenigingslokalen, tenten en bij u thuis. Zolang Lugh, de god van de zon en de wind, het toelaat, spelen we net zo graag buiten als binnen.

Wij nodigen u vooral uit om ons plezier en enthousiasme te delen en dit te laten blijken door ons met handgeklap en voetgestamp te begeleiden.

COIRE AN DAGDA

Door de folk van de wereld
Introduceren wij u in de wereld van de folk.

Corona-voordeel: wij nemen maar 10 m2 van uw kostbare ruimte in beslag.

Nadia Bierinckx: Ierse Bouzouki, gitaar, whistles, paetzold bas
Sasja Wouters: whistles

contact: sacchai@icloud.com I +32 475 554054

Eerstvolgende concert:

Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis

di 13 december 2022 van 20:00 tot 22:00

Locatie
Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis

Turnhoutsebaan 199 2110 Wijnegem

Prijs
  • Basistarief 13
  • Davidsfondsleden 10
Reserveer
Davidsfonds Wijnegem
Lazaretstraat 39 2110 Wijnegem
Alle rechten bij flutomanie