curriculumfoto nadia platNadia Bierinckx

 

Reeds op jonge leeftijd ontdekte Nadia de wereld van muziek. Al snel ontpopte zich een levenslange liefde voor blokfluit. Haar talenten kon ze volop tot bloei laten komen op de conservatoria van Brussel, Gent en Antwerpen. Hiervan getuige het laureaat Jonge mensen op het concertpodium als soliste blokfluit met orkest en samen met pianist, eerste laureaat van de Rotary Wedstrijd 1995.

Als muzikante maakt ze deel uit van O Felici. Dit ensemble brengt de Europese muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok terug tot leven, onder andere op het Festival van Brugge, ’t Poorthuis in Peer, het blokfluitfestival in Mechelen en concerten voor het Festival van Vlaanderen.

Met folkgroep The Quest gaat ze met diverse blokfluiten en Ierse fluit moderne versies van volksmuziek niet uit de weg. Ook deze optredens worden steeds warm onthaald in culturele centra en op folkfestivals.

Haar muzikale omzwervingen kennen geen weerga, in 2014 sleept ze samen met covergroep Encantades de jury- en publieksprijs in de wacht tijdens de wedstrijd Sterk Onversterkt.

Haar muzikale hart blijft echter op zoek naar meer. Meer authenticiteit, meer folk, meer passie. Samen met Bert van Reeth start ze Manus, een virtuoos duo dat met handen, snaren en fluiten naadloos muziek uit de hele wereld brengt.

Alle rechten bij flutomanie