curriculumfoto bertplatBert Van Reeth

Bert vond al snel zijn weg naar de muziekacademie waar hij meerdere instrumenten leerde bespelen. De liefde voor gitaar liet hem niet los, bedreven volgde hij studies aan het Lemmensinstituut in Leuven en het conservatorium van Antwerpen.

Als muzikant laat hij zich al snel inspireren door muziek uit heel de wereld: Amerikaanse en Europese folk, volkse en etnische klanken, maar ook Jazz laat hij niet links liggen.

Met de gitaar vaak in DADGAD gestemd, speelt hij mee in meerdere ensembles waaronder het gezelschap Folklof Orchestra dat menig paar benen onvermoeibaar aan het dansen zet op concerten en bals.

Gitaar en geschiedenis, twee interesses die hij als geen ander muzikaal weet te verweven tot een lust voor het oor. Bij Les Tisserands krijgen middeleeuwse melodieën een eigentijds kleedje en aan de zijde van Marc Hauman brengt hij in het project Oorlogsvensters een muzikale inkijk op de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog.

Solo of vergezeld door onder meer Tradarr, Fontanel en Facing the Ghost staat hij op festivals als Dranouter en Gooikoorts. Radiozenders als Klara, RTBF en het Nederlandse Radio 4 zorgen er dan weer voor dat zijn gitaar ook te horen is in de huiskamers.

Tussen al deze projecten baant er zich een weg naar Manus, een denderend duo dat menig toehoorder zal beroeren met een mix van wereldklanken.

 

Alle rechten bij flutomanie