uitvoerder-bertMANUS

Op het kruispunt van west naar oost – van noord naar zuid spelen we traditionele en nieuw gecomponeerde (folk)muziek.

In onze muziek weerklinken verschillende stijlen en invloeden.

 

uitvoerder-nadiaDe trillingen van de snaren en de luchtstroom in de fluiten doen een uniek muzikaal evenwicht ontstaan: kamerfolk.

Onze handen vertalen op deze manier de muziek die ons inspireert.

 

Hieronder kan u een filmpje bekijken van ons concert in Willebroek op zondag 20 november: gemaakt met een gsm door iemand uit het publiek. Toegevoegde foto’s genomen op vrijdag 14 oktober tijdens concert voor Cultureel Centrum Mortsel door Peter Frings.


Contact/Boeking: +32 476 57 66 65 of mail.


December. Tijd om lijstjes te maken. Op de Klara top 100 prijkt Pergolesi aan de top. Mijn ‘interessante nieuwkomer van 2016’ ontdekten mijn oren bij het optreden van Manus, een duo met Nadia Bierinckx en Bert Van Reeth. Deze twee muzikanten hebben de sprong gewaagd te gaan voor een uniek repertoire van eigen gemaakte wereldmuziek. Je ontdekt alle werken voor de eerste keer maar toch voelt de muziek vertrouwd geworteld in folk. Nadia en Bert vertellen muzikaal verhalen uit het Europese continent en steken af en toe de grenzen over. Met een rijk palet van geplukte snaren en gefloten tonen schilderen ze boeiende landschappen in alle seizoenen. Heerlijk om bij weg te dromen of zelfs de dansschoenen aan te trekken. Michael Swolfs, musicoloog
Michael Swolfs over MANUS


Alle rechten bij flutomanie/Manus